ÇELEBİCİHAN’I KARADENİZ KIYISINDA ANDIK

Kırım Tatar halkının unutulmaz lideri, Kırım Halk Cumhuriyeti hükûmetinin ilk başkanı, Kırım Tatar Milli Kurultayı’nın kurucularından, Kırım, Litvanya, Polonya ve Belarus Müftüsü Noman Çelebicihan, Karadeniz kıyısında anıldı.

Emel Kırım Vakfının gerçekleştirdiği anma etkinliğine, Kırım Derneği İstanbul Anadolu Yakası Şubesi de katıldı. Çelebicihan, 23 Şubat 2020’de şehadetinin 102’nci yıl dönümünde Kırım’ın antlı şehidini, naaşının atıldığı Karadeniz’in kıyısında anıldı. Şile Akçakese köyü sahilinde bir araya gelen Kırım Tatarları, Bolşeviklerce kurşuna dizildikten sonra naaşı Karadeniz’e atılan Çelebicihan ve Kırım Tatar halkının istiklal mücadelesinde hayatını kaybedenler için dua etti.

EMEL Kırım Vakfı Yönetim Kurulu üyesi ve TÜRKSİD Başkanı Ertan Baştuhan’ın okuduğu Yasin ve surelerden sonra katılımcılar Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Türkiye Temsilcisi ve Emel Kırım Vakfı Başkanı Zafer Karatay’ın okuduğu duaya eşlik ettiler.

Daha sonra hep birlikte Karadeniz kıyısına gidilerek Numan Çelebicihan’ın sembolü olan sarı tulpanlar (laleler) , antlı şehide 102 yıldır kucak açan denize atıldı.

Anma töreni, vatan Kırım’ın 6. Yılını dolduran Rusya tarafından işgalinin bir an önce bitmesi için dua edilmesi ve mücadelenin sürdürüleceğine dair inancın nişanesi olarak Karadeniz’e Kırım’a doğru Ant Etkenmen’in söylenmesiyle sona erdi