EMEL KIRIM VAKFI’NDAN
Hazırlayan: Nurten BAY
Emel Dergisi ve Emel Kırım Vakfı olarak 2020 yılının ilk üç ayında yaptığımız faaliyetlerden bazılarına ve özet olarak burada yer verdik. Yaptığımız faaliyetlerin tamamına; geniş haber, fotoğraf ve videolara internet sitemizden ( www.emelvakfi.org) erişebilirsiniz
MÜSTECİB ÜLKÜSAL’I DUALARLA ANDIK
Emel dergisi ve Emel Kırım Vakfının kurucusu, ömrünü Kırım ve Kırım Türklerinin milli davası ve milli hakları için mücadele ile geçmiş büyüğümüz Müstecib Ülküsal’ı vefatının 24’üncü yılında, 12 Ocak 2020’de mezarı başında dualarla andık.
Ülküsal’ın Çengelköy mezarlığındaki kabrinde Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Türkiye Temsilcisi ve Emel Kırım Vakfı Başkanı Zafer Karatay, Emel Kırım Vakfı Başkan Yardımcısı Nurten Bay, yönetmen Neşe Sarısoy Karatay, kabrin bakımını ve üzerindeki tarak tamgayı yaptıran Emel Kırım Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Cevdet Tahiroğlu ile eşi Ülker Tahiroğlu, Emel Kırım Vakfı Londra Temsilcisi Melek Maksudoğlu bir araya gelerek dua etti.
Anma esnasında Sabahattin Zaim Üniversitesi İslam İlimleri Fakültesi öğrencisi Kırımlı İslam Tohtar, Kur’an-ı Kerim okudu.
NOMAN ÇELEBİCİHAN’I KABRİNİN YANINDA ANDIK
Kırım Tatar halkının unutulmaz lideri, Kırım Halk Cumhuriyeti hükûmetinin ilk başkanı, Kırım Tatar Milli Kurultayı’nın kurucularından, Kırım, Litvanya, Polonya ve Belarus Müftüsü andlı şehidimiz Noman Çelebicihan’ı, 23 Şubat 2020’de şehadetinin 102’nci yıl dönümünde kabri olan Karadeniz kıyısında andık.
Emel Kırım Vakfı ve Emel dergimizin geçen yıl Karadeniz kıyında başlattığı bu anlamlı anma etkinliğine, Kırım Derneği İstanbul Anadolu Yakası Şubesi de katıldı. Kırım’ın antlı şehidi, yolbaşçımız Çelebicihan’ı 23 Şubat 1918’de Akyar hapishanesinde Bolşevik Ruslar tarafından şehit edilerek naaşının atıldığı Karadeniz’in kıyısında, Şile Akçakese köyü sahilinde bir araya gelen Kırım Tatarları, Çelebicihan ve Kırım Tatar halkının istiklal mücadelesinde hayatını kaybedenler için dua etti.
EMEL Kırım Vakfı Yönetim Kurulu üyesi ve TÜRKSİD Başkanı Ertan Baştuhan’ın okuduğu Yasin ve surelerden sonra katılımcılar Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Türkiye Temsilcisi ve Emel Kırım Vakfı Başkanı Zafer Karatay’ın okuduğu duaya eşlik ettiler.
Daha sonra hep birlikte Karadeniz kıyısına gidilerek Numan Çelebicihan’ın sembolü olan sarı tulpanlar (laleler) , antlı şehide 102 yıldır kucak açan denize atıldı.
Anma töreni, vatan Kırım’ın 6. Yılını dolduran Rusya tarafından işgalinin bir an önce bitmesi için dua edilmesi ve mücadelenin sürdürüleceğine dair inancın nişanesi olarak Karadeniz’e Kırım’a doğru Ant Etkenmen’in söylenmesiyle sona erdi
BANDIRMA’DA “İŞGALE DİRENEN KIRIM VE KIRIMOĞLU” KONUŞULDU
Kırım Derneği Bandırma Şubesinde 8 Şubat 2020 tarihinde “İşgale Direnen Kırım ve Kırımoğlu” konferansı düzenlendi. Kırım Tatar Milli Meclisi Türkiye Temsilcisi ve Emel Kırım Vakfı Başkanı Zafer Karatay’ın konuşmacı olduğu konferans, Balıkesir Bandırma Santral Kültür Merkezinde gerçekleşti.
Konferansın açılış konuşmasını yapan Kırım Dernek başkanı İsmail Okbay, Kırım’daki mücadeleye destek vermek için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini, aynı zamanda Bandırma ve çevresinde yaşayan Kırım Türklerini bir araya getirmeye, onların arasında tarihimizi kültürümüzü, dilimizi canlandırmaya çaba gösterdiklerini, gün geçtikçe daha fazla hemşeherilerinin kendi faaliyetlerine iştirak ettiklerini, yönetim olarak yaptıkları ziyaretlerde Cengiz Dağcı eserleri hediye ettiklerini belirterek Kırım Derneği Genel Merkezi Emel dergisi, Kırım Tatar Milli Meclisi ile koordineli olarak faaliyetlerini sürdüreceklerini belirtti. Bu konferansa yoğun ilgi gösteren katılımcılara teşekkür etti ve her Perşembe akşamı dernekteki sohbet toplantısı ve ana dili öğrenme toplantılarına onları davet etti.
Yönetmenliğini Neşe Sarısoy Karatay’ın yaptığı, Kırımoğlu belgeselinden Kırımoğlu’nun hayatından bölümler gösterildi.
Daha sonra kürsüye gelen Zafer Karatay, konferans kapsamında; Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’nun mücadelesi, Kırım Tatar halkının ana vatanı Kırım’ın işgalinden bugüne Kırım Tatarlarına yönelik baskılar ile Rusya’nın Kırım’da yürüttüğü askeri faaliyetler ve işgali meşrulaştırmaya yönelik hamleleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Konferansın ardından Zafer Karatay, Kırımoğlu, Bir Halkın Mücadelesi kitabını imzaladı.
Zafer Karatay konferans için geldiği Bandırma’da Kırım derneği yöneticileri ile yapılacak faaliyetler hakkında istişarelerde bulundu, çeşitli ziyaretler yaptı. Bu görüşmelerde Derneğin aktif üyesi ve yıllardır Emel dergimiz abonesi olan Aykut Özbek, Emel dergisi Bandırma temsilcisi olma görevini üzerine almayı memnuniyetle kabul etti.
(Geniş bilgi için; https://emelvakfi.org/bandirmada-isgale-direnen-kirim-ve-kirimoglu-konusuldu-2177/)
SURİYE TÜRKMEN DERNEKLER FEDERASYONUNDA KIRIM KONFERANSI
Genel Merkezi İstanbul’da olan Suriye Türkmen Dernekler Federasyonu’nun geleneksel Cumartesi sohbetlerinin 15 Şubat 2020 Cumartesi günü konuğu Emel Kırım Vakfı Başkanı ve KTMM Türkiye Temsilcisi Zafer Karatay oldu.
Suriye Türkmen Dernekler Federasyonu Başkanı Tarık Cevizci’nin açış konuşmasından sonra kürsüye gelen Emel Kırım Vakfı Başkanı Karatay, Kırım ve Kırım tarihi hakkında kısa bilgiler verdikten sonra Rusya’nın tarihsel gelişmesi içinde dikta ve baskıcı politikalarını, ayrıca bölgede yaptığı uygulamaları tarihsel belgeler ışığında konferansa katılanlara aktardı. Karatay, Rusya’nın Suriye’de yaptığı zulümleri Kırım Tatarlarının yakından takip ettiklerini belirterek Suriye’deki Türkmen soydaşların durumunu iyi anladıklarını ve Putin Rusya’sının nasıl bir zihniyet olduğunu Türk ve Dünya kamuoyuna anlatmaya çaba gösterdiklerini, Suriye’de yaşananlardan büyük üzüntü duyduklarını dile getirdi. Rusya’nın Kırım’ı 2014 yılında işgal etmesi ve Kırım’daki zulümlerini, Kırım Tatar Milli Meclisini (KTMM) ve onun yasaklanmasını anlatan Emel Kırım Vakfı Başkanı, “Rusya Kırım’ı işgal etmeseydi, Suriye’deki savaşı bu kadar kolay destekleyemezdi” dedi. Karatay, İstanbul Boğazından geçen Rus gemilerinin Kırım’dan Sivastopol’deki askeri üslerden aldıkları silahları ve bombaları kolaylıkla ve hızla Suriye’ye ulaştırdıklarını, bu bombaların Suriye’deki masum halka ölüm olarak yağdığını dile getirdi.
Konferans sonunda Zafer Karatay ve Emel Kırım Vakfı yönetim Kurulu üyesi Bülent Tanatar, Rusya propagandasına karşı aktif mücadele eden H. Mert Hatipoğlu, Başkan Tarık Cevizci, dernek üyeleri Türkmenlerden ve İdlip’ten ayağının tozuyla gelen gazeteci Güngör Yavuzarslan’dan Suriye’deki son durum, Türkmenlerin vaziyeti hakkında bilgi aldı ve özellikle Rusya propagandasına karşı ortak mücadele konusunda fikir alışverişinde bulundular.
(Geniş haber için bknz; https://emelvakfi.org/suriye-turkmen-dernekler-federasyonunda-kirim-konferansi-2174/)
ELAZIĞ TÜRK OCAĞINDA “KIRIMOĞLU: BİR HALKIN MÜCADELESİ” KİTABI TANITILDI
Elazığ Türk Ocağında “116. Okuduğumuz Kitapları Anlatıyoruz” etkinliği düzenlendi. Kitap Şuuru hareketinin bir parçası olarak birçok ilde olduğu gibi çalışmalarını sürdüren Elazığlı kitapseverler her hafta olduğu gibi bu haftada bir araya gelerek kitap takdimi yaptılar.
Etkinlik kapsamında dört kitap ve iki derginin tanıtımı yapıldı. Kırım Tatar Milli Meclisi Türkiye Temsilcisi, Emel Kırım Vakfı Başkanı Zafer Karatay’ın “Kırımoğlu:Bir Halkın Mücadelesi” isimli son kitabı, Elazığ Türk Ocağı Yönetim Kurulu Üyesi ve www.kitapsuuru.com sitesi genel yayın yönetmeni Zafer Saraç tarafından takdim edildi. Takdim öncesinde Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’nun hayatı ve mücadelesini anlatan bir video izlendi. Sonrasında kitabın yazarı Zafer Karatay etkinliğe telefonla katılarak, Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Kırım mücadelesinin tarihi ve kitabının oluşma süreci hakkında bilgi verdi.
Etkinliğe iştirak eden Elazığ Türk Ocağı Şube Başkanı Vahit Dabak, Kırımoğlu’nun önemli bir dava adamı olduğunu, mücadelesinin iyi bilinmesi gerektiğini belirtti. Kırımoğlu’nun mücadelesine destek vermek kastıyla geçmişte Elazığ’da yapılan faaliyetlerden bahseden Dabak, o dönemde Kırımoğlu’nun yaşamıyla ilgili Elazığ’da düzenlenen bir tiyatro gösterisine dair izlenimlerini katılımcılarla paylaştı.
GAZİANTEP’TE KIRIMOĞLU KİTABI VE EMEL DERGİSİ
Özellikle gençlere kitap ve dergi okumayı sevdirmek amacıyla bir grup gönüllünün 4 yıl kadar önce Anadolu’da başlattığı Kitap Şuuru (www.kitapsuuru.com) hareketi’nin en canlı faaliyet yapılan şehirlerden biri olan Gaziantep’te TÜRKAV şubesinde Oğuzhan Saygılı koordinatörlüğünde yapılan çalışmalar kapsamında da Zafer Karatay’ın Kırımoğlu, Bir Halkın Mücadelesi kitabının yanı sıra Emel Dergimiz de gençlere tanıtıldı. Bu şehirlerdeki kitap tanıtımları, sohbetleri sosyal medya üzerinden de canlı yayınlanıyor ve gençlerin okudukları kitaplar hakkında yazdıkları değerlendirmeler web sitesinde ve çeşitli dergilerde yayınlanıyor.
TÜRK DÜNYASININ KANAYAN YARALARI; KIRIM, DOĞU TÜRKİSTAN, IRAK-SURİYE TÜRKMENLERİ PANELİ
Türk Ocakları Ankara Şubesi tarafından 25 Ocak 2020’de Milli Kütüphane Konferans Salonunda, vefatının 2. yılında Türk milliyetçiliğinin önemli ismi, gazeteci merhum Yücel Hacaloğlu’nu anmak üzere “Türk Dünyasının Kanayan Yaraları Doğu Türkistan, Kırım, Irak Türkmenleri” konulu panel düzenlendi.
Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öz ve Türk Ocakları Ankara Şubesi Başkanı Türkan Hacaloğlu’nun açılış konuşması ve Yücel Hacaloğlu’nun hayatını anlatan slayt gösterimiyle başlayan ve oturum başkanlığını Prof. Dr. Ahmet Bican Ercilasun’un yaptığı panelde;. başlayan programın konuşmacıları arasında Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Türkiye Temsilcisi ve Emel Kırım Vakfı Başkanı Zafer Karatay, “Rusya İşgaline Direnen Kırım” başlıklı konuşması ile yer aldı.
Kerkük Vakfı Başkanı Prof. Dr. Mahir Nakip “Irak Türklerinin Kaybolan Hakları” başlıklı konuşması ile, Gaziantep Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Erol “Dünden Bugüne Suriye Türkleri” başlıklı konuşması ile, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erkin Emet ise “Doğu Türkistan Sorunu ve Ceza Kampları” başlıklı konuşması ile panelistlere çok önemli bilgiler vererek sunumlarını gerçekleştirdiler.
“90. Yılında Emel Dergisi ve Kırım” konulu fotoğraf sergisi
Ankara’da Millî Kütüphane salonundaki etkinlikte, Kırım Derneği Genel Merkezi “90. Yılında Emel Dergisi ve Kırım” konulu fotoğraf sergisi hazırladı. Konferans katılımcıları salon girişine dizilen bu fotoğraf sergisi arasından onları ilgiyle bakarak salona girdiler. Kırım Derneğimizin hazırlattığı bu fotoğraf sergisi ilk defa Ankara’da düzenlenen Dünya Yaşlıq Qurultayında sergilenmişti.
Geniş haber ve fotoğraflar için bknz, https://emelvakfi.org/turk-dunyasinin-kanayan-yaralari-dogu-turkistan-kirim-irak-turkmenleri-paneli-2179/ )
NECMİYE ALTUĞ VEFAT ETTİ
Emel Kırım Vakfı eski başkanlarından vakfımızın kuruluşunda büyük emeği geçen merhum Nurettin Mahir Altuğ’un eşi Necmiye Altuğ 29 Ocak 2020 tarihinde İstanbul’da 94 yaşında vefat etti.
Necmiye Altuğ, Kırım davasının önde gelen duayenlerinden, Emel Kırım Vakfı eski başkanlarından, Emel Dergisinin eski sahibi ve yazı işleri müdürlerinden, 2015 yılında vefat eden Av. Nurettin Mahir Altuğ ile 60 yıllık ömür arkadaşlığı yapmıştı ve Kırım davamızın Emel dergimizin büyük destekçisi idi.
Merhumenin cenazesi 31 Ocak 2020 Cuma günü İstanbul Zeytinburnu Merkez Efendi camisinde Cuma namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Eski Kozlu’daki aile mezarlığına defnedildi.
TVNET’DE YAYINLANAN “KIRIM ÖZEL” PROGRAMI YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
Tvnet’te yayınlanan “Karşı Karşıya” programının “Kırım Özel” adlı bölümü 5 Şubat 2020 tarihinde saat 21.00’de canlı olarak yayınlandı. Karşı Karşıya Programının “Kırım Özel” bölümünün yoğun ilgi görmesi üzerine 8 Şubat 2020 tarihinde saat 22.00’de tekrar yayınlandı.
Sunuculuğunu Erem Şentürk’ün yaptığı programa Kırım Türklerinin Millî yolbaşçısı Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu Kiev’den telefonla katılırken stüdyoda KTMM Türkiye Temsilcisi ve Emel Kırım Vakfı Başkanı Zafer Karatay, Jeoopolitik Rekabette Düğüm Noktası” başlığı ile hazırladığı ve “İHH İnsani ve Sosyal Araştırmalar Merkezi’nin (İNSAMER) yayınladığı “Kırım Raporu” çerçevesinde Araştırmacı Yazar Burak Çalışkan, Sosyal Bilimler Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Filiz Tutku Aydın Bezikoğlu oldu.
Rusya’nın Kırım’ı işgal ve ilhak sürecinde neler yaşandı?
Kırım’ın stratejik önemi ne?
Kırım Türkleri Hangi sorunları yaşıyor?
başlıklarına cevapların arandığı programa Kırım Tatarlarının yolbaşçısı Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu Kiev’den telefon ile bağlanarak; 1783 yılında Çarlık Rusyası tarafından işgal edildikten sonra yaşananları ve Rusyanın siyasetini özetledikten sonra, Kırım’ın 2014 yılında Putin Rusyası tarafından 2. defa işgali ve işgalcilerin Kırım Tatarlarına yaptığı baskı ve zulümleri anlattı ve değerlendirmelerde bulundu.
Programın tamamını izlemek için; https://www.youtube.com/watch?v=OPjKhLg9ECg&feature=youtu.be
DENİZLİ’DE KIRIM KONFERANSI VE KIRIMOĞLU KİTABI İMZA GÜNÜ
Yayın merkezi Denizli’de olan Yeni Ufuk Dergisi’nin 6. Kuruluş yıldönümü etkinlikleri 21-22 Şubat 2020 günlerinde Denizli’de gerçekleştirildi. Bu çerçevede Denizli’ye davet edilen Kırım Tatar Milli Meclisi Türkiye Temsilcisi ve Emel Kırım Vakfı başkanı etkinliklere katıldı, konuşmalar yaptı ve Kırımoğlu, Bir Halkın Mücadelesi kitabını imzaladı.
Yeni Ufuk Dergisi 6 yaşında
Denizli’de 6 yıl önce kurulan ve yayın çizgisiyle hem gençlere hem de genç kalemlere düşüncelerini paylaşma imkânı sağlayan Yeni Ufuk Dergisi kuruluşunun 6. yıl dönümünü Dedeman Otel’de düzenlenen muhteşem bir gece ile kutladı.
Derginin imtiyaz sahibi Nuri Serbest ve Genel Yayın yönetmeni Berkan Sözer’in Yeni Ufuk olarak yola çıkma ve 6 yıllık serüvenlerini ve gelecek hedeflerini anlatan güzel konuşmalarından sonra Prof. Dr. İsmail Yakıt, KTMM Türkiye Temsilcisi Zafer Karatay İran Türklüğünün mücadele adamı Rahim Cavadbeyli birer konuşma yaptılar.
Gece İrfan Gürdal ve Yeni Ufuk Dergisi korusunun seslendirdiği birbirinden güzel türkülerin seslendirilmesiyle sona erdi. İrfan Gürdal’ın seslendirdiği Ey Güzel Kırım şarkısını salonu dolduran 400’ü aşkın davetlinin hep bir ağızdan söylemesi çok anlamlıydı.
Gençlerle Sohbet
22 Şubat 2020 sabahı Türkiye’nin dört bir yanından gelen üniversiteli gençlerle, Prof. Dr. İsmail Yakıt, Zafer Karatay ve Rahim Cevadbeyli saati aşkın bir sohbet geçirdiler ve gençlerin sorularını cevapladılar. Zafer Karatay, Kırım’ın Rusya tarafından işgalini ve Kırım Tatarlarının direnişini anlattı ve Kırım ile ilgili çok sayıda soruya cevap verdi.
İmza Günü
Konferans bitiminde Denizli Yeni Ufuk kitapevinde yazarların imza gününe geçildi. Zafer Karatay üç saatten fazla süre Kırımoğlu, Bir Halkın Mücadelesi kitabını çoğunlukla üniversiteli geçlerden oluşan okuyuculara imzaladı. İmza sonrası gece yarısına kadar gençlerle Kırım ve Türk Dünyası üzerine sohbetler sürdü.
(Geniş Bilgi https://emelvakfi.org/denizlide-kirim-konferansi-ve-kirimoglu-kitabi-imza-gunu-2364/ )
CAFER SEYDAHMET KIRIMER’İ ANMA
Çin virüsü salgını sebebiyle, Emel dergisi ve Emel Kırım Vakfı olarak siyasi mürşidimiz, Kırım Halk Cumhuriyeti’nin önderlerinden, Dışişleri ve Harbiye Nazırı Cafer Seydahmet Kırımer’i 60.ölüm yıldönümünde planladığımız anma programını gerçekleştiremedik. Ancak onu rahmetle, dualarla, sosyal medyada geniş şekilde tanıtarak anmanın yanısıra yolbaşçımız Cafer Seydahmet KIRIMER’in aziz hatırası için, her gün İstanbul Fatih ilçesinde evsizlere yoksullara sıcak yemek aş pişirip dağıtan Tümyad -Tüm Yardımlaşma Derneğine muhtelif gıda yardımında bulunduk ve evsizlerin duasını aldık. Bu yardımı üstlenen başkanımız Zafer Karatay Neşe Sarısoy Karatay ve Hüseyin B. adlı dostumuza, her gün sevgiyle, fedakarlıkla aşları pişirip gece gündüz dağıtan TÜMYAD gönüllülerine teşekkür ederiz.
“Emel dergisinin ve Kırım davasının yaşamasını sağlayanlar CAFER SEYDAHMET KIRIMER’in yetiştirdiği idealistlerdir” Müstecip Ülküsal -Hatıralar s 165
GEBZE KIRIM DERNEĞİ KERMESİNE DESTEK
Gebze Kırım Derneğimizin işgal altındaki Kırım’dan gelen hastalara yardım amaçlı 17 Ocak 2020 Cuma günü başlayan yardım kermesine, Emel Kırım vakfı başkanı Zafer Karatay, başkan yardımcısı Nurten Bay , Londra temsilcimiz Melek Maksudoğlu ve oğlu Ömerle birlikte katılarak destek verdi. Gebze Kaymakam Vekili Dilovası kaymakamı Asım Altan, Kocaeli Kırım Derneği başkanı Şengül Talgır ve yönetim kurulu üyeleri ve pek çok ziyaretçinin ve Kırımseverin üç gün boyunca katılarak destek verdiği kermeste Zafer Karatay, kermes yararına satılan Kırımoğlu, Bir Halkın Mücadelesi kitaplarını da imzaladı.
“KIRIMOĞLU, BİR HALKIN MÜCADELESİ” KİTABI YAYIMLANDI
Kırım Tatar Milli Meclisi Türkiye Temsilcisi ve Emel Kırım Vakfı Başkanı, yapımcı ve yönetmen Zafer Karatay’ın “Kırımoğlu, Bir Halkın Mücadelesi” kitabı okuyucuyla buluştu. Karatay kitabında Kırım Tatarlarının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’nun yaşam öyküsünü ve Kırım Tatarlarının milli mücadelesini anlatıyor.
Zafer Karatay, Kasım 2019’da İstanbul’da basımı tamamlanan 255 sayfalık kitabın gelirini, Emel Kırım Vakfı Kütüphane ve Arşiv Merkezinin satın alınması için Emel Kırım Vakfına bağışlayacak.
Nasıl Temin Edilebilir?
Kitabı almak isteyenlerin bedeli olan 40 TL’yi Emel Türk Kültürünü Araştırma ve Tanıtma Vakfının Vakıflar Bankasındaki;
TL Hesap IBAN : TR29 0001 5001 5800 7279 9977 33 nolu hesabına veya Özgür Karahan adına PTT nezdindeki 8728830 nolu Posta Çeki hesabına yatırmaları, sonrasında posta adreslerini kirim @emelvakfi.org bildirmeleri gerekiyor. Daha sonra kitap adreslerine kargo ile yollanıyor.
Ankara’daki okurlar kitabı Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Merkezinden; ayrıca Kocaeli’de Tataroğlu Hediyelik’ten de temin edebilirler (Tel 0535 6889479 Feridun Akçora)
Yazardan imzalı temin etmek isteyenler için ise;
Zafer Karatay adına,
TR720001500158007301486533 Vakıfbank,
TR500006400000110010258120 İşbankası,
TR650001200976400001046791 Halkbank,
veya 17192938 no’lu Posta Çeki hesabından birine parayı yatırarak
zaferkaratay@yahoo.com adresine veya WhatsApp’tan 05543172580 no’lu telefona adreslerini iletmeleri halinde kargoyla adreslerine yollanacaktır.
Emel Dergisi 270, Ocak-Şubat-Mart 2020. Sayfa .