USTALARA SAYGI: ZAFER KARATAY’IN TRT YOLCULUĞU ETKİNLİĞİ

TRT’deki çalışma arkadaşları, emekliliğe ayrılan KTMM Türkiye Temsilcisi, Emel Kırım Vakfı Başkanı, Yapımcı ve Yönetmen Zafer Karatay için “Ustaya Saygı: Zafer Karatay’ın TRT Yolculuğu” adlı bir etkinlik gerçekleştirdi.

 
TRT'den emekliliğe ayrılan Zafer Karatay için Ustaya Saygı etkinliği düzenlendi

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu’ndan (TRT) emekliliğe ayrılan Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Türkiye Temsilcisi, Emel Kırım Vakfı Başkanı, Yapımcı ve Yönetmen Zafer Karatay için “Ustaya Saygı: Zafer Karatay’ın TRT Yolculuğu” adlı özel veda etkinliği düzenledi. Karatay’ın TRT’deki çalışma arkadaşları tarafından hazırlanan etkinlik 8 Mart 2024 tarihinde İstanbul Ticaret Üniversitesinde gerçekleşti.

Etkinliğe, İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Abdülhamit Avşar, Üniversite Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. İsrafil Kuralay, Kırım Tatar milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’nun eşi, Kırım Tatar Kadınlar Birliği Başkanı Safinar Cemileva ve KTMM Üyesi Gulnara Bekirova, eşi, yönetmen, yapımcı ve metin yazarı Neşe Sarısoy Karatay, Zafer Karatay’ın TRT’deki çalışma arkadaşları, İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyeleri, Emel Dergisi ve Emel Kırım Vakfının üyeleri ile Kırım ve Türk Dünyası camiasından dostları ve çok sayıda misafir katıldı.

Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinliğin sunumunu TRT’nin başarılı sunucularından Gülşah Banda yaptı. Etkinliğe ev sahipliği yapan İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü ve Zafer Karatay’ın TRT’den iş arkadaşı Prof. Dr. Abdülhamit Avşar’ın açılış ve Zafer Karatay’ı anlatan konuşmasından sonra, Zafer Karatay ve Neşe Sarısoy Karatay ile “Cengiz Dağcı”, “Kırımoğlu, Bir Halkın Mücadelesi”, “Halil İnalcık ile Sözlü Tarih” gibi programlarda çalışan Zeliha Aydın’ın yönetmenliğini yaptığı Zafer Karatay’ın hayatını ve TRT’deki çalışmalarını konu alan belgesel filmi gösterildi.

Filmin ardından TRT İç Yapımlar Dairesi Başkan Yardımcısı Kamber Koytaviloğlu kürsüye geldi. Zafer Karatay ile “Kırımoğlu, Bir Halkın Mücadelesi” belgeseli üzerinde çalışırken Rusya’da Omsk şehrinde Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’nun hapis kaldığı çalışma kampı çekimleri sırasında gözaltına alınmaları ve sorgulanmaları hakkındaki hatıralarını anlatan Koytaviloğlu, Zafer Karatay’ın hem kişiliği hem de mesleki başarılarıyla iz bıraktığını dile getirdi ve hizmetleri için teşekkür etti.

Daha sonra  Zafer Karatay’ın çalışma arkadaşlarından Bahtiyar Sis, Bekir Yıldızcı, Sinan Yaka ve Gülşah Banda video mesaj yoluyla; Erdinç Tunç ve Cem Kurtçu, Karatay’ın eşi ve bir çok yapımda birlikte çalıştıkları yapımcı ve yönetmen Neşe Sarısoy Karatay, Zafer Karatay’ın çalışmaları, televizyon programcılığı, belgeselciliği, Kırım davasına hizmetleri ve kişiliği ile ilgili duygu ve düşüncelerini paylaştılar.

 

 

Ardından teşekkür konuşmasını yapan Zafer Karatay, birlikte çalıştıkları yönetmen Zeliha Aydın ve yönetmen, yapımcı Cantekin Cantez’e hem elvermek ve ustalığının sembolik devrini yapmak çin sahneye davet etti.  Son dönemlerdeki belgesellerinin hazırlanmasında büyük emekleri olan ve etkinlikteki belgeselin de yönetmenliğini yapan Zeliha Aydın ve Cantekin Cantez’e teşekkür eden Karatay, Zeliha Aydın’a güzel bir Kırım fesi, Cantekin Cantez’e de Kırım Tatar kalpağı hediye etti.

Yönetmen Zeliha Aydın’a Kırım fesini, etkinlikğe onur konuğu olarak davetli olan Kırım Tatar halkının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’nun eşi, Kırım Tatar Kadınlar Birliği Başkanı Safinar Cemileva takdim etti. 

Yaptığı konuşmada Safinar Cemileva, Zafer Karatay’ın Kırım Tatarları konusunda önemli çalışmalara imza attığına dikkat çekerek, “Zafer Karatay ve Neşe Sarısoy Karatay’ı Kırım’da çok iyi tanıyorlar. İnşallah Kırım işgalden kurtarılacak ve onlar işlerini sürdürmeye devam edecekler. Çünkü Kırım mücadelesinde tatil ve emeklilik diye bir şey yok. Bu yüzden Zafer Bey’i Kırım’da bekliyoruz ve onun daha çok büyük işler başaracağından eminiz.” dedi.

 

 

Ardından TRT İç Yapımlar Daire Başkan Yardımcısı Kamber Koytaviloğlu, Karatay’a TRT’ye hizmetleri için bir hatıra plaketi takdim etti. Daha sonra sahneye arkadaşlarının hazırlattığı büyük bir pasta getirildi.

Pastayı kesmeden en önce Zafer Karatay bir teşekkür konuşması yaptı. “Her şeyden önce 100 yıl önce bizlere bağımsız bir Türkiye Cumhuriyeti armağan eden, böyle etkinlikler düzenlememize, kadınlarımızın bizlerle birlikte hayatın her  alanında olmasına imkan sağlayan, işgale uğramış Kırım için bizlere özgürce mücadele etme imkanı sağlayan Mustafa Kemal Atatürk’e, silah arkadaşlarına, atalarımıza ve şehitlerimize minnettarız.” sözleriyle başlayan Zafer Karatay, vefanın anlamını vererek böyle bir etkinliği düzenleyen, Ümmihan Çetin, Şerifnur Bakırcı, Mualla Karabulut, Sinan Yaka ve diğer iş arkadaşlarına, katılan çalışma arkadaşlarına, İstanbul Ticaret Üniversitesi yönetimi ve mensuplarına, Kırım camiasından ve Türk Dünyasından gelen dostlarına teşekkür etti.

Etkinlik pasta kesimi sonrasında sona erdi.

 

TAVSİYELER

ZAFER KARATAY KANAL 3 TV’DE KIRIM İŞGALİNİ VE KURSK OPERASYONUNU DEĞERENDİRDİ

ZAFER KARATAY KIRIM İŞGALİNDEN,KURSK OPERASYONUNA GELEN SÜRECİ DEĞERLENDİRDİ Afyon merkezli yayın yapan Kanal 3 TV …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir