Projelerimiz

Web Sitelerimiz:

Emel Dergisi Dijitalleştirme Çalışması

1930’da günümüze kadar Kırım Türklerinin sesi olan Emel Dergisi’nin arşivini dijitalleştirip okurlarımızın istifadesine sunuyoruz.

Arşivimizde, Ertuğrul Karaş tarafından hazırlanan PDF dosyalarını okumak mümkün.

Gençler ile Aile Tarihi

Emel Kırım Vakfı olarak, gençlerimizin Kırım’la bağlarını sıcak tutmalarına, kaybolmaya yüz tutan bazı gelenek ve göreneklerimizin kayıt altına alınmasına katkı sağlamaya yönelik bir “sözlü tarih çalışması” programı yürütüyoruz. Bu konuda bize kendisi daha önce böyle bir çalışmayı kendi aile büyükleri ile yapan Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Filiz Tutku Aydın, başlangıçta online konferans vererek sonrasında ise ihtiyaç duyulduğunda yol göstererek yardımcı olacaktır. Aile büyükleri ile sözlü tarih çalışması yapmak isteyen gençlerimizi bu çalışmaya katılmaya davet ediyoruz.
Katılmak isteyenlerin kirim @ emelvakfi.org adresine e-posta göndermesini rica ederiz.

Emel Kırım Bilgi-Belge Merkezi

. Evrak; ses, video kayıtları; dijital arşiv

. Kütüphane

. İletişim ve dijital aktivizm atölyesi