1930-1940 Kırım Tatar Şuurunun Dobruca’daki İnşası

Vakfımızın her hafta düzenlediği Emel Fikir Kültür Konferanslarının bu haftaki konuşmacısı Eden Kurtasan’dı. Bükreş Tatar Derneği’nin başkan yardımcısı Kurtasan, “1930-1940 Kırım Tatar Şuurunun Dobruca’daki İnşası” başlıklı konuşmasında Kırım Tatar millî hareketinin Dobruca’daki seyrinden bahsetti.

Çevrimiçi olarak Zoom platformu üzerinden 18 Nisan 2021 tarihinde düzenlenen ve Emel Kırım Vakfı’nın Facebook sayfası üzerinden canlı yayınlanan konferansta takdimi Dünya Kırım Tatar Kongresi (DQTK) Genel Sekreteri Av. Namık Kemal Bayar yaparken, teşekkür ve açılış konuşmasını Emel Kırım Vakfı Yönetim Kurulu Sekreteri Dilek Karahan gerçekleştirdi. Bükreş Üniversitesi Tarih Fakültesi’nde 2017-2020 yılları arasında tarihi eğitimi alan Kurtasan, “Müstecip Ülküsal Kırım Yolunda” başlıklı yüksek lisans tezi çerçevesinde sunumunu gerçekleştirdi.

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİNDE KIRIM KERKÜK DOĞU TÜRKİSTAN İRAN TÜRKLERİ KONUŞULDU

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİNDE KIRIM,KERKÜK,DOĞU TÜRKİSTAN VE İRAN TÜRKLERİ KONUŞULDU Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Turkuaz Fikir Topluluğu ile …