Kırım Tatar Sürgün ve Soykırımının 76. Yılında

Kırım Tatar Sürgün ve Soykırımının 76. Yılında, 18 Mayıs’ta başlayıp yıllar boyu devam eden felaketler neticesinde hayatını kaybeden on binlerce masum insanımızı rahmetle anıyoruz.

1944’teki sürgünün failleri ile aynı zihniyeti paylaşanların 2014’ten bugüne kadar güzel ülkemizde işgali devam ettirdiğini bir kez daha hatırlatmak isteriz.

Kırım Tatar halkı için 18 Mayıs tarihi bir matem günüdür.  Ama aynı zamanda bu gün her zaman Kırım Tatarlarının birleştiği, vatanına dönmek ve orada yaşamak için mücadele etme kararlığını sergilediği bir gündür.

İşgal öncesinde her 18 Mayıs’ta Akmescit’in merkezî meydanında toplanan on binlerce Kırım Tatarı bu matem gününü sağduyulu, Kırım’a sonradan gelen komşularına saygılı ve demokratik bir biçimde geçirmekteydi.

Ne var ki işgal yönetimi 6 senedir Kırım Tatarlarının bu acılarını hep birlikte, topluca anmasına izin vermiyor. 1944 zihniyeti bugün de Kırım Tatarlarını açıkça sindirmeye ve adım adım, sinsice yok etmeye çalışıyor.

Bir kez daha altını çizmek gerekir ki bunu asla başaramayacaklar. Kırım Tatarları bugüne kadar yasalar çerçevesinde sürdürdükleri, insan haklarına saygılı, sırtını şiddete değil milletinin yüksek ferasetine yaslamış, dünyaca saygı gören millî hareketlerini devam ettirecekler ve Emellerine ulaşacaklardır.

Emel Kırım Vakfı ve Emel Dergisi olarak Sürgün sırasında ve sürgün edildikleri yerlerde vatan hasretiyle hayata gözlerini yuman vatandaşlarımızı bir kez daha rahmetle anıyoruz.

Emel Kırım Vakfı Yönetim Kurulu üyemiz, EMEL dergimizin redaktörü Bülent Tanatar’ın Kırım sürgünü mesajı ve değerlendirmesi

Emel Kırım Vakfı Başkan Yardımcımız Nurten Bay’ın Genç Tatar yayını için 18 Mayıs 1944 Kırım Sürgünü mesajı

ODA TV’NİN KIRIM TATARLARINA İFTİRALARI;2.TASS MI?

ODA TV’NİN KIRIM TATARLARINA İFTİRALARI; 2.TASS BİLDİRİSİ Mİ?   27 Nisan 2024 gün içinde odatv.com …