2014 Sonrası Ukrayna Ulus İnşasına Kırım Tatar Milli Hareketinin Etkisi

“Fikir-Kültür Konferansları” kapsamında 31 Ocak 2021 Pazar günü saat 13.00’de internet aracılığıyla düzenlenen toplantının başlığı “2014 Sonrası Ukrayna Ulus İnşasına Kırım Tatar Milli Hareketinin Etkisi” idi.

Konferansın konuşmacısı ODTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde araştırma görevlisi olarak görev yapan ve aynı üniversitenin Bölge Çalışmaları Doktora Programı’nda akademik çalışmalarını sürdüren Fethi Kurtiy Şahin’di.

Konferansa katılanlar arasında DQTK ve Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, Ukrayna Milletvekili-Ukrayna Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Gurubu Eşbaşkanı Rüstem Ömerov, Ukrayna Diplomasi Akademisi Müdür Yardımcısı Yevgeniya Gaber de vardı. Türkiye, Ukrayna, Romanya ve İtalya’dan çok sayıda dinleyicinin takip ettiği toplantı yaklaşık olarak 2.5 saat sürdü.

Moderatörlüğünü Namık Kemal Bayar’ın yapmış olduğu etkinlik Emel Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Emel Dergisi Editörü Bülent Tanatar’ın kısa açılış konuşmasıyla başladı.

Daha sonra Fethi Kurtiy Şahin yaklaşık 40 dakika süren bir sunum yaptı ardından da katılımcıların sorularını cevaplandırdı.

TAVSİYELER

KONYA KIRIM DERNEĞİMİZDE İLYAS ER KIRIM’DAN KONYA’YA GÖÇ KİTABINI İMZALADI

GENÇ TARİHÇİ İLYAS ER KONYA’DAN KIRIM’A GÖÇ ESERİNİ ANLATI VE İMZALADI Kırım Türkleri Kültür ve …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir