CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN- Emel Kırım Vakfı-Emel dergisi

Türk Dünyasının asırlık parlak güneşi, esaret altına düşmüş Türklerin umut ve ilham kaynağı mazlum müslümanların örnek aldığı Türkiye Cumhuriyetimizin 100. Yılı ve Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun.
100 yıldır Kırım istiklal davasına beşiklik eden, Rusya tarafından işgal edilen vatan Kırım’dan göç etmek zorunda bırakılan insanlarımıza kucak açan Türkiye Cumhuriyetine minnettarız.

Dört bir tarafı işgal edilmiş Türkiye’yi işgalden kurtaran, kahraman Türk halkına önderlik eden Mustafa Kemal Atatürk ve Türk halkının mücadelesi ve iradesi. yurtları işgal altında olan Türklere örnek olmuş, güç vermştir. Vatan Kırım’da yakın zamanda işgalden kurtulacaktır.
EMEL KIRIM VAKFI -EMEL DERGİSİ

SAMSUN’DA SÜRGÜNÜN 80.YILINDA KIRIM KONFERANSI

Samsun Türk Ocağı “Sürgünün 80 Yılında Kırım” Konferansı düzenliyor Samsun Türk Ocağı’nın Kırım Türklerinin vatanlarından …