EMEL KIRIM VAKFI-KAZAKİSTAN’DAKİ KIRIM TATARLARI İLE TEMASLAR

EMEL  KIRIM VAKFI YÖNETİM KURUL ÜYESİ CEVDET TAHİROĞLU’NUN KAZAKİSTAN’DAKİ KIRIM TATARLARI İLE TEMASLARI

 

Emel Kırım Vakfı yönetim kurulu üyemiz ve Bulgaristan sorumlumuz Cevdet Tahiroğlu, 28-29 Ekim 2023 günlerinde Kazakistan’da Almatı şehrindeki Kırım tatar toplumu temslcileri  ile görüşmeler yaptı.

Cevdet Tahiroğlu, Alma Atı’da yaşayan kırım Tatarlarını temsilcilerine,Emel Kırım vakfı ve Emel dergimizin tanıtımını, faaliyetlerimizi yaptı. Türkiyede ve Bulgaristandaki Kırım Tatarlarını hakkında bilgi verdi. Cevdet tahiroğlu, Vakfımız genel sekreteri Melek Maksudoğlu’nun geçtiğimiz günlerde tanıtımın yaptığımız Kırım Bizimdir adlı ingilizce eseri hakkında bilgi verd. Görüşmede bu kitabın ve başaka önemli eserlerin Rusçaya tercüme edilmesi üzerinde duruldu.

Kazakistan’daki Kırım Tatarların sosyokültürel durumlarının ele alındığı görüşmede,  Kazakistan’daki kırım Tatarlarının kurduğu VATANDAŞ Cemiyeti başkanı Uriye Qurtaşirova Cevdet Tahiroğlu’na  Kazakistan’daki Kırım Tatarları adlı çalışma hakkında bilgi verdi  ve  bu eseri hediye etti. Emel Kırım vakfı yönetim kurulu üyemiz ve Vatandaş cemiyeti başkanı Uriye Qurtaşirova ile VATANDAŞ ile Emel Kırım Vakfı işbirliği imkanlarını da görüştüler.

TAVSİYELER

2026 YILI İLK YÖNETİM KURULU TOPLANTIMIZ

Emel Kırım Vakfı-Emel Dergisi”nn 2026 yılı ilk toplantısı,vefatının 30 yılında 11 Ocak 2026 2ünü  yolbaşçımız …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir