EMEL KIRIM VAKFI’NDAN

Yazar:

EMEL KIRIM VAKFI’NDAN

Hazırlayan: Nurten BAY

Emel Dergisi ve Emel Kırım Vakfı olarak 2021 yılının üçüncü çeyreğinde gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerden bazılarına özet olarak burada yer verdik.

Yaptığımız faaliyetlerin tamamına; geniş haber, fotoğraf ve videolara internet sitemizden ( www.emelvakfi.org) erişebilirsiniz

İçerik sitemize henüz yüklenmedi. Emel Dergisi 276, Temmuz-Ağustos-Eylül 2021. Sayfa .

EMEL KIRIM KONFERANSLARI’NDA TAMARA BEXLEY, DEDESİ CENGİZ DAĞCI’YI ANLATTI

Emel Fikir ve Kültür Konferansları’nın konuğu olan Tamara Bexley, dedesi Cengiz Dağcı hakkında bilinmeyenleri, merak edilenleri anlattı.

Emel Kırım Vakfı’nın her hafta düzenlediği Emel Fikir Kültür Konferansları’nın bu haftaki konuşmacısı Cengiz Dağcı’nın torunu Tamara Bexley oldu. Tamara Bexley’in “Dedem Cengiz Dağcı” başlığıyla konuk olduğu konferans, 22 Eylül 2021 Çarşamba saat 21.00’de düzenlendi. Çevrim içi gerçekleşen konferans kapsamında, Cengiz Dağcı’nın torunu olan Tamara Bexley, ilk kez dedesini anlattı. Cengiz Dağcı’nın Londra’daki yaşamına tanık olan Melek Maksudoğlu ise programda Tamara Bexley’in İngilizce çevirmenliğini yaparak programa katkı sundu.

“CENGİZ DAĞCI, ESERLERİ OKUNDUKÇA YAŞAYACAKTIR”

KTMM Türkiye Temsilcisi ve Emel Kırım Vakfı Başkanı Zafer Karatay, “Cengiz Dağcı’nın eserleri okundukça o yaşayacaktır, inanıyoruz ki o asla ölmeyecektir” dedi.

ZAFER KARATAY ATR TELEVİZYONUNDA

Emel Kırım Vakfı başkanımız Zafer Karatay, 24 Ağustos 2021 günü ATR televizyonunda değerli Elmaz Asan’ın sunduğu Göñül Göñülden programına konuk oldu. Emel Dergimizi, Emel Kırım Vakfını anlattı. Kırım mücadelesi hakkında Elmaz Asan’ın diğer sorularını cevaplandırdı.

1 saatlik programı şu adresteki kayıttan izleyebilirsiniz:

KAFKAS MAARİF BİRLİĞİNDEN “RUSYA İŞGALİNDEN SONRA KIRIM VE KIRIM TATARLARI” KONFERANSI

AYDIN TAŞ’I KAYBETTİK

Allah’ın rahmetinde ol sevgili Aydın Taş!
Kırım Haber Ajansı’na geldiğin günlerde tanıdık seni.
Hemen sevdik. Sıcak samimi kibardın.
İnançlıydın Türk Dünyası sevdalısıydın.
Mesleğini büyük bir sevgi, azim ve fedakârlıkla yürüttün. Başarılı, çok başarılı hizmetler yaptın.
Milletin dertleriyle ilgilenirken kendi derdini içine atmış, gizlemişsin…
İçinde kopan fırtınaları bilemedik. Derdine çare olmaya fırsat bulamadık.
Türk Dünyasının senin gibi değerlere ihtiyacı vardı.
Sevgili rahmetli Kemal Çapraz gibi erken terk ettin.
Onu hep özlüyor arıyoruz. Seni de arayacağız, özleyeceğiz ve unutmayacağız.
Türk Dünyasına, özellikle Kırım’a yaptığın hizmetlerden, gösterdiğin sevgiden, dostluktan, hizmetlerden biz razıyız.
Allah da senden razı olsun. Haklarımız helal olsun.
Mekanın cennet olsun sana Sevgili Aydın Taş

Emel ailesi, Emel Kırım Vakfı ve Emel Dergisi adına
Zafer Karatay
Emel Kırım Vakfı Başkanı
Kırım Tatar Milli Meclisi Türkiye Temsilcisi

POLONYALI TÜRKOLOG PROF. DR. EDWARD TRİYARSKİ VEFAT ETTİ.

Polonyalı Türkolog Prof. Dr. Edward Triyarski’nin 23 Ağustos 2021 günü hayatını kaybettiğini bir diğer değerli Türkolog dostumuz Prof. Dr. Henryk Jankowski’nin duyurusundan üzüntüyle öğrendik. Bulgar, Peçenek Kıpçak vb. Türk dilleri uzmanı, Türklük Bilimine Türk diline ve kültürüne önemli hizmetleri olan, bir bilim insanı idi. Toprağı bol olsun. Bilim dünyasının, Polonya’daki Türkoloji dünyasının başı sağ olsun.

TAVSİYELER

TÜRK DÜNYASI VE KIRIM’IN İŞGALİ KONFRANSI

TÜRK DÜNYASI VE KIRIM’IN İŞGALİ KONFRANSI Emel Kırım Vakfı Başkanı ve KTMM Türkiye Temsilcisi Zafer …